8 Motive (IT)

O casa sanatoasa

80% din timpul nostru il petrecem in spatii inchise.E momentul sa fim mai exigenti cu noi insine si sa alegem cu atentie unde si cum ne petrecem acest timp, mai ales cand suntem acasa. Chiulan House Factory intelege acest aspect si foloseste acest material nobil, care este lemnul, din respect pentru oameni si pentru natura, de aceea casele produse de CHF ofera clientilor sai un mediu sanatos de locuit. O casa CHF este in primul rand inteligenta fiind totodata si mai ieftina decat una traditionala. O constructie ecologica, se caracterizeaza prin faptul ca nu elimina noxe, asa cum se intimpla in cazul unei constructii clasice. Noxele sint generate de procesele de incalzire sau alte astfel de operatiuni generatoare de poluare. O alta caracteristica a casei ecologice este ridicarea ei cu materiale ecologice si reciclabile. Lemnul este un material 100% natural, 100% reciclabil, care nu polueaza mediul inconjurator, nici la punerea in opera si nici la procesul de fabricatie. Lemnul iti da acea senzatie inexplicabila de bine, de liniste.Fiind un material viu,acesta respira realizand schimbul de aer in mod natural, eliminandu-se senzatia de sufocare,neliniste. Cu un consum redus de energie,in conditiile actualei crize globale a resurselor,casele in sistem CHF reprezinta o excelenta si viabila solutie la folosirea rationala a resurselor energetice.

Consum redus de energie

Principalele materiale utilizate de CHF la producerea caselor prefabricate pe structura de lemn care au un impact major asupra confortului termic sunt lemnul importat din Germania si izolatia cu vata bazaltica dispusa in structura peretilor, planseelor si acoperisului.
Lemnul folosit la constructia casei este,prin natura sa,un foarte bun izolator termic, coeficientul de conductibilitate termica fiind mult mai redus comparativ cu betonul, otelul sau caramida, ceea ce justifica eficacitatea folosirii lui ca material pentru izolatie termica. Lemnul opune o rezistenta termica, la trecerea unui flux de caldura prin el, de 300-400 de ori mai mare decat otelul si de 7-10 ori mai mare decat betonul. Izolatia termica este realizata intre grinzile de lemn cu vata bazaltica tip caseta-vata cu densitate ridicata de 40kg/mcub autoportanta, izolatie care se utilizeaza in peretii exteriori, peretii interiori, la planseul dintre etaje si la izolatia acoperisului.
Datorita proprietatilor izolatoare foarte bune ale acestor doua tipuri de materiale(lemn si vata bazaltica), peretele exterior prefabricat in sistemul CHF este echivalentul unui perete de caramida cu grosimea de aproximativ 100 cm(1 metru), ca si rezistenta la transfer termic.
Consumul redus de energie pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna genereaza costuri de intretinere semnificativ mai mici comparativ cu o casa construita pe sistem clasic, costurile de incalzire diminuandu-se de la 250-300 euro/lunar la 50-70 euro/lunar.

Durabila in timp

CHF a optat ca toate materialele care sunt utilizate la construirea caselor sa fie atent alese si reprezinta solutiile optime dupa cercetari indelungate de catre specialisti.
Lemnul utilizat de CHF este in totalitate adus din Germania fiind uscat si prelucrat la cele mai inalte standarde.
Calitatea principala a lemnului din punct de vedere structural este data de uscarea acestuia in cuptoare speciale si adus la umiditate intre 12-18%, fapt ce elimina posibilitatea aparitiei fisurilor si zgomotelor.
Lemnul KVH (Konstruktionvollholz) si lemnul stratificat GLULAM utilizat la executia caselor ofera posibilitatea realizarii unor deschideri mai mari a camerelor de locuit fara a fi necesari stalpi intermediari in incaperi si totodata posibilitatea turnarii sapei de beton peste grinzile de planseu fara sa se realizeze efectul de « sageata »,adica incovoierea acestora. Materialul principal care se foloseste la placarea peretilor casei sunt placile de OSB clasa 3, acestea avand proprietati de hidrofugare si ignifugare dar si de rigidizare a structurii principale prin capsarea cu pistoale pneumatice utilizand cuie antismulgere.
CHF a optat la utilizarea acestor tipuri de materiale cu provenienta din Germania,Austria, pentru a asigura caselor construite durabilitate in timp de peste 100 de ani.

rezistenta ridicata la seism

Toate casele realizate de CHF sunt calculate la o rezistenta la seism de minim 8 grade pe scara Richter.
Peretii prefabricati, prin functia lor statica autoportanta, constau intr-un cadru alcatuit din rigle din lemn masiv, care asigura o comportare elastistica a structurii si o conlucrare spatiala a ansamblului prin evitarea concentratiilor de eforturi si disiparea acestora.

 

<div class="\&quot;two-right" color-dark-red\"="">

 

construim dupa planul tau

CHF este specializata in executia caselor individuale, adica constructia si montajul caselor prefabricate nu sunt limitate de proiecte tip/proprii sau case modulare, existand posibilitatea realizarii unor forme si gabarite diferite care sunt dificil sau foarte costisitor de realizat pe structura clasica de caramida.
CHF poate realiza la comanda Clientului, pe baza proiectului de arhitectura pus la dispozitie de acesta, casa mult dorita intr-un timp foarte scurt.